| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
FIRIN FASULYESİ (Ordu) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| FIRIN FASULYESİ (Ordu) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32383 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
 4,393 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Malzemesi:
 2 kase kavrulmuş fırın fasulyesi
 2 baş orta büyüklükte soğan
 1 bardak kuru fasulye
 1 kaşık salça
 1 çay bardağı pirinç (bulgur veya mısır yarması)
 1 kaşık tereyağı
 kıyma
 tuz
 biber
 
 Yapılışı:
 Fasulyeler temizlenip yıkanır ve haşlanır. Bir tencerede yağ eritilir. Sıra ile önce ince doğranmış soğan, sonra kıyma ve patates kavrulur. Salça katılır. Haşlanmış fasulye konularak karıştırılır. Üzerine yeterince su dökülür. Pişmeye yakın yıkanmış pirinç tuz ve biber ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır.Sıcak sıcak servis yapılır.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |