Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru fasulye
2 çorba kaşığı aşurelık buğday
1 çay bardağı kırmızı mercımek
300 gram kuşbaşı kuzu etı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı bıber salçası
3 adet kuru domates
Yeterı kadar su
6 dal taze kekık
Tuz
Karabıber
Nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Aşurelik buğdayı 2 saat ılık suda bekletip suyunu süzün. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Üzerine tereyağı ve piyazlık doğranmış soğanı ekleyip, soğanın rengi dönene dek kavurun. Salçayı katıp birkaç dakika kavurun ve bir güveç kabına aktarın. Tencereye nohut, kuru fasuye, aşurelik buğday, kırmızı mercimek, dörde bölünmüş kuru domates, kuru arnavutbiberi, tuz ve karabiber katıp, 7 su bardağı sıcak su ilave edin. Kabın üzerini önce pişirme kağıdı sonra iki kat alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtmış 180 derece fırında nohut ve kuru fasulye yumuşayana dek pişirin. Taze kekikle süsleyerek servis yapın.
|