İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
6 Adet Gök Domates
2 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
½ Su Bardağı Bulgur
½ Tatlı Kaşığı Tuz
½ Çay Kaşığı Karabiber
½ Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Su Bardağı Su
Sarımsaklı Süzme Yoğurt
Soğanlar ince ve küçük bir şekilde doğranır, tereyağında ve zeytinyağında orta ateşte kavrulur.
Gök domatesler bez torbaya konur, düz zemine birkaç kez çarpılır veya hafif bir şekilde, temiz bir taşla ezilerek çekirdeklerinden ayıklanır. Bu aşamada domateslerin çatlatma işlemi gerçekleşir.
Domatesler kaynamakta olan 1 litre su içine atılır, 3-4 dakika sonra domateslerin suyu süzülür ve kavrulan soğanların üzerine ilave edilir. Bazı evlerde domates haşlanmadan yemeğe konur.
Tencereye bulgur, baharatlar, tuz ve sıcak su konur sıcak su konur ve yemek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Yaklaşık olarak 10 dakika sonra ateş kapatılır ve demlendirilir.
Tercihe bağlı olarak yemek servis edilirken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.

|