400 gr beyaz ekmek unu
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı ince deniz tuzu
 
75 g kuru incir, doğranmış
 
50 g fındık, doğranmış
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Un, maya, şeker, tuz, incir ve fındıkları karıştırın.
 
280 ml sıvı yağ ve 1 fincan ılık suyu karıştırın sonra kuru malzemelere karıştırın.
 
Karışımı hafif yağlı bir yüzey üzerinde 10 dakika ya da pürüzsüz ve elastik hale gelinceye kadar yoğurun.
 
Yağlanmış streç film ile kaplayıp 1-2 saat veya boyut olarak ikiye katlanana kadar dinlendirin.
 
Hamuru 12 beze haline getirin ve yağlanmış bir pişirme tepsisine aktarın, ardından yağlanmış streç filmiyle kaplayın ve 1 saat ya da boyut olarak iki katına çıkana kadar bekletin.
 
Fırını 220 ° C'ye ısıtın.
 
Rulolara biraz un serpin ve her birinin üstünü keskin bir bıçakla çizin.
 
Tepsiyi fırının üst rafına aktarın, 15 dakika kadar pişirin.
 
Tel rafa aktarın ve servis yapmadan önce soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 |