|
Fındıklı Un Helvası (Ordu) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110849
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2015
2,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg. buğday unu
1 kg şeker
250 gr. margarin
1,5 su bardağı su
1 su bardağı çekilmiş fındık
Un yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayrı bir kapta şeker, soğuk su ile karıştırılarak şerbet hazırlanır. Sonra bu şerbet kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş dökülerek iyice yedirilir. İçine fındık ilave edilir. Sıcakken yemek kaşığı ile alınarak şekil verilir. Servis tabağına alınır.
|
|