| 
 | 
| Fındıklı Un Helvası (Ordu) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110849 Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2015
 2,136 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 kg. buğday unu
 1 kg şeker
 250 gr. margarin
 1,5 su bardağı su
 1 su bardağı çekilmiş fındık
 
 Un yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayrı bir kapta şeker, soğuk su ile karıştırılarak şerbet hazırlanır. Sonra bu şerbet kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş dökülerek iyice yedirilir. İçine fındık ilave edilir. Sıcakken yemek kaşığı ile alınarak şekil verilir. Servis tabağına alınır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |