Kısa URL: https://ml.md/lc20314
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007
3,787 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
1 kilo patlıcan
250 gr kadar fındık
5 6 diş sarımsak
3 su bardağı sıcak su
yeterince tuz
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup isteğe göre yuvarlak veya parmak parmak keselim.yarım saat kadar tuzlu suda bekletelim. Bu arada fındıkları iyice sarımsakla beraber tuz koyup dövelim yada ezelim. Patlıcanları kızartalım ve hepsini kızarttığımız tavanın içine alalım. Fındıkla sarmısağı derince bir kaba alalım ve üzerine sıcak suyu döküp karıştıralım. Bu karışımı patlıcanların üzerine dökelim ve 10 dakika kadar pişirelim. Soguk veya sıcak yenebilir. Çayla beraberde çok güzel olur. Afiyet olsun