| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Fındıklı Patlıcan (Ordu) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Fındıklı Patlıcan (Ordu) |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119694 Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2016
 3,517 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 1 kilo patlıcan
 200 gr fındık
 4 dilim mısır ekmeği içi
 1 fincan sıvı yağ
 1 lt ılık su
 4 diş sarımsak
 Sos İçin;
 2 kaşık salça
 1 fincan sıvı yağ
 
 Patlıcanlar üç parçaya bölündükten sonra dilimlenir. Bol yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılan patlıcanlar geniş bir kaba üst üste gelmeyecek şekilde alınır ve yan yana dizilir. Fındık un kıvamında incecik çekilir. Sarımsaklar bir çay kaşığı tuz ve küçük bir acı biber ile ahşap havanda ezilir. Bir litre su kaynatılır ve fındık, mısır ekmeği ile karıştırılarak lapa hale getirilir. Son olarak sarımsak eklenir. Bu kıvamlı sos patlıcanın üzerine dökülür ve en az bir saat bu şekilde dinlendirildikten sonra üzerine bolca maydanoz serpilir. Sıcak olarak sunulduğunda daha lezzetli olmakla beraber, soğuk olarak da servis edilebilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |