3 adet orta boy haşlanmış patates
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 adet kuru soğan
 
2 avuç iri çekilmiş fındık
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Yarım limon suyu
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
 
Sıcak haşlanmış papatesler soyulur ve ezilir. Diğer tarafta ince kıyılmış soğan yağda şeklini kaybedene kadar kavrulur, salça katılır, birkaç dakika sonra ateşten alınır. Patatesin üzerine eklenir. Birkaç tur yoğrulur. Sonra maydanoz, tuz ve kimyon katılır. Bütünleşmeye başlayınca fındık eklenir. Elde edilen harçtan ceviz kadar parçalar alınır. Çiğ köfte gibi şekillendirilir.
  
 |