| 
 | 
| Fındıklı Kuru Yufka Tatlısı (Ordu) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119997 Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2016
 7,430 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 9 adet kuru yufka
 2 yemek kaşığı toz şeker
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı kavrulmuş çekilmiş fındık
 Şerbeti İçin;
 2 su bardağı su
 1.5 su bardağı toz şeker
 Birkaç damla limon suyu
 
 Önce su ve toz şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır. Sonra yufkalar tuzlu suda hafif bir şekilde ıslatılır. 3 adet yufka tavaya dizilir, üzerine toz şeker ve iç fındıktan yapılmış harçtan serpilir. Sonra 2 kat daha börek yerleştirilip üzerine tekrar hazırlanan harçtan ilave edilir. Kalan 3 börek de tuzlu suda ıslatılıp aynı şekilde yerleştirilir. Hazırlanan malzeme sıvı yağda kızartılır. Altı üstü kızartıldıktan sonra hazırlanan şerbet ılık böreğin üzerine dökülür ve kesilir. Daha sonra servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |