Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fındıklı Kestaneli Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fındıklı Kestaneli Pasta

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168452
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2022
134 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
250 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
4 yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu:
300 g kestane şekeri
0,5 çay bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı öğütülmüş fındık
Üzeri için:
1 çay bardağı krema
100 g bitter çikolata
Süslemek için:
8 - 10 adet kestane şekeri (bütün)
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

24 cm çapındaki kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu çırpma kabına alın, mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek toplam 2 dakika daha çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 2 dakika çırpın.
Hamurdan 2-3 yemek kaşığı alıp kalıba dökün, düzgünce yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Fırından aldığınız keki bekletmeden pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Kalıba yeni bir pişirme kağıdı serin ve tekrar 2-3 yemek kaşığı hamur koyup aynı şekilde pişirin. 8 adet ince kek elde edecek şekilde hamurun tamamını arka arkaya aynı şekilde pişirin.
Kestane şekeri ve yarım çay bardağı sütü çırpma kabına alıp önce çatal ile ezin. Daha sonra mikser ile püre haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın.Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremanın yarısını ayırın. Kalan kremaya püre halindeki kestaneleri ve öğütülmüş fındıkları ekleyip 1 dakika çırpın.
Soğuyan keklerin pişirme kağıtlarını çıkartın. Kekleri, aralarına hazırladığınız kestaneli kremayı sürerek servis tabağına üst üste sıralayın. Ayırdığınız pasta kreması ile kaplayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Kremayı bir kaba alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bütün kestane şekerlerini bu karışım ile bulayın, tel ızgara üzerinde donuncaya kadar bekletin. Kalan kremaçikolata ile pastayı kaplayın ve buzdolabında 1 saat daha bekletin. Üzerine kestane şekerlerini sıralayıp dilimleyerek servis yapın. Arzuya göre tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Krem Şanti ile süsleyebilirsiniz.







Fındıklı Kestaneli Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(1 adet Fındıklı Kestaneli Pasta 307 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort