Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > Fındıklı Kek (1 adet - 68,500 defa bakıldı)

Fındıklı Kek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fındıklı Kek

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61739
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2011
2,168 defa indirildi / yazdırıldı




Merengi:
6 yumurtanın akı
350 gr (1+1/2 su bardağı) toz şeker
Harcı:
2 yumurtanın akı
125 gr (1 su bardağı) pudra şekeri
250 gr (1 su bardağı) tuzsuz tereyağı
125 gr sütsüz (bitter) çikolata
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr (1 su bardağı) fındık (dövülmüş)

Önce fırınınızı hafifçe (150 C) ısıtınız. İki büyük tepsiyi mumlu kağıtla kaplayınız. Büyük bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. 1/4 su bardağı şeker katıp dövmeye devam ederek, kalın kar haline gelene kadar çırpınız. Madeni bir kaşıkla, kalan şekeri yavaş yavaş katınız.
Karışımı her tepsiye 0,5 cm kalınlığında, ikişer daire biçiminde yayınız. Tepsileri fırına sürüp 1 saat pişirdikten sonra, merengleri çevirerek 15 dakika daha pişiriniz.
Yuvarlak merengleri fırından çıkarıp soğumaya bırakınız. Bu arada harcı hazırlamak için yumurta aklarını ve pudra şekerini orta boy bir kaseye koyunuz. Kaseyi içi kaynar su dolu bir tencereye yerleştirip, yumurta akı ve pudra şekerini koyulaşana kadar dövünüz.
İkinci bir kasede yağı, hafif ve kabarık olana kadar tahta kaşıkla kabartınız. Yavaş yavaş, yumurta akı-pudra şekeri karışımını yağa ekleyiniz. Küçük ve dibi kalın bir tencerede çikolatayı kısık ateşte eritip, erir erimez tencereyi ateşten alınız. Erimiş çikolatayumurta akı-yağ karışımına ekleyip limon suyunu ve dövülmüş fındıkların yarısını da katarak, malzeme iyice karışana kadar dövünüz. Soğuyan merengleri dikkatlice tepsilerden çıkarınız. Bir merengin üstüne hazırladığınız harçtan döşeyip üstüne ikinci merengi yerleştiriniz. Yeniden harçtan döşeyerek, işlemi merengler ve harç bitene kadar tekrarlayınız. (En üste harç katı gelmelidir.)
Kekin üstünü kalan fındıkla döşeyip, bir gün soğuk bir yerde beklettikten sonra servis ediniz.

Not: Güzel görünüşlü ve lezzetli bir Fransız tatlısıdır.






Fındıklı Kek Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Fındıklı Kek 68,500 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort