| 
 
 
 | 
Fındıklı Izgara Köfte (Giresun) | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146935 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2020 
686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram kıyma
 
200 gram bayat ekmek içi
 
1 su bardağı fındık unu
 
Yarım çorba kaşığı tuz
 
 
Kıymayı derin bir kabın içine alın.
 
Ardından bayat ekmeklerin içini çıkarın.
 
Eğer bayat ekmek yoksa taze ekmek de kullanabilirsiniz.
 
Ekmek içlerini biraz suyla ıslatın.
 
Islattığınız ekmek içine tuz ve fındık ununu ekleyip yoğurun.
 
Tüm malzemeler birbirine karıştığında köftelere istediğiniz şekli verin.
 
Ardından ızgarada pişirin.
 
 
Not: Dilerseniz köfteleri yağda da kızartabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |