| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fındıklı Bohça | 
 
  | 
banyan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.12.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70723 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2011 
2,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr hazır baklavalık yufka
 
250 gr tereyağ
 
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı un
 
Birkaç damla limon
 
 
Şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.Tereyağı bir tavada eritilir.. Yufkalardan aralarına fırça ile tereyağı sürülerek 15’li gruplar yapılır. 8x8 cm kareler kesilir, ortasına fındık yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır. Bütün yufkalar bitene kadar işleme devam edilir, hafifçe yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Kalan tereyağı üzerlerine gezdirilir. 170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince fındık, fıstıkla süslenip servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fındıklı Bohça Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |