| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
FINDIKLI BAKLAVA (Samsun) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| FINDIKLI BAKLAVA (Samsun) |  
|  | Cankat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2009
 Mesajlar: 725
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc62996 Gönderme Tarihi: 06.May.2011
 3,725 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Anadolujet Magazin
 
 1 paket hazır baklava yufkası
 250 g sıvı yağ
 250 g tereyağı
 500 g fındık
 Şerbeti için:
 1 litre su
 1 kg toz şeker
 birkaç damla limon
 
 Marketlerde kolayca bulabileceğiniz hazır yufka paketlerinin üstündeki talimatları takip edebileceğiniz gibi yazacağım yöntemden de memnun kalmanızı dilerim. Yağladığınız fırın tepsisine yufkaları dikkatlice serin.
 Her üç katta bir, fazla olmamak şartıyla sıvı yağı gezdirin. Her on beş katta bir, rondoda kalınca çektiğiniz fındık parçalarını döşeyin. Son yufkayı da serdikten sonra, tercihinize göre; baklava, kare veya dikdörtgen şekilde dilimleyin. Erittiğiniz tereyağını eşit şekilde olmasına dikkat ederek üzerinde gezdirerek dökün.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. Bir tencerede suyla şekeri karıştırarak kaynatın. Kaynayan şerbete birkaç damla limon ekleyin. Birkaç dakika ılımasını beklediğiniz sıcak şerbeti, soğuk baklavaya dökün. Soğuyunca servis edebilirsiniz.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |