| 
 
 
 | 
Fındık Yaprağı Dolması (Samsun) | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162056 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2021 
375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Fındık yaprağı 1/2 Kg.
 
Buğday yarması 1 Su bardağı
 
Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 
Kuru soğan 1 Orta boy
 
Su
 
Tuz
 
 
Fındık yaprağı haşlanıp süzülür. Bir tavada tereyağı eritilir. Doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur. İçine buğday yarması, tuz ve su konularak pişirilir. Suyu çektirilip soğutulur. Hazırlanan bu iç fındık yapraklarına sarılıp tencereye döşenir. Üstüne çıkacak kadar ılık su konularak pişirilir.
 
 
Not: Sade yenildiği gibi sarımsaklı yoğurtla da yenir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |