|
Fındık Teveği Sarması (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31940
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Unlu yarmaya (köftelik) tuz, kırmızıbiber eklenerek hamur yoğrulur. Daldan toplanıp suda haşlanan teveklerin arasına bu hamurdan konularak, parmak gibi sarma yapılır. Bunlar tencerede pişirilir.
Ayrı bir kapta erik ekşisi üzerine un eklenerek pişirilir. Pişirilen sarmanın üzerine bu sos aktarılır. Bir dalım da beraber pişerler. Tabaklara alınır. Üzerine yağda yakılmış soğan dökülüp yenilir.
|
Fındık Yaprağından Sarma (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85753
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2013
5,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir miktar fındık yaprağı
2 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
500 gr. orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı yağ Tuz
Karabiber
Yapraklar dizilerek bir kaba yerleştirilir, su ilâve edilerek kapağı kapatılır, haşlanır. Haşlama işlemi; yaprağın yeşil rengini verinceye, kurumuş bir yaprak renk ve görünümü alıncaya kadar devam eder. Diğer tarafta kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, bir kaşık salça, rendelenmiş soğan hepsi karıştırılarak biraz su ilavesiyle yoğrulur. Hazırlanan iç haşlanan yapraklara sarılarak düzgün bir şekilde yerleştirilir. Üzerine ağırlık konarak salçalı et suyu ile pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
|
|