| 
 
 
 | 
Fincanda Elmalı Profiterol | 
  | 
mutfak müdavimi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96859 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2014 
1,953 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
5 çorba kaşığı irmik
 
4 çorba kaşığı kakao
 
1 paket kakaolu bisküvi
 
2 adet elma
 
1 adet muz
 
2 adet portakal
 
100 gram bitter çikolata
 
 
Süt ve şekeri tencerenin içine alıp pişirin. İrmik ve kakaoyu ekleyip sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. İçine bir portakalın suyunu döküp ocaktan alın. Bisküvileri ezip muzla karıştırın. İçine portakal suyu ve kabuğunu ekleyip toplar yapın. Bu elmalı, muzlu topları büyük kahve fincanlarının içlerine yerleştirin. Hazırladığınız pudingi karışımın üzerine dökün. Tatlıyı soğuması için buzdolabına koyun. Buzdolabında soğuyan fincanların üzerine erimiş çikolata döküp servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |