Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği
 
 
3 yumurta
 
1 yemek kaşığı kakao
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı yoğurt
 
Kabartma tozu
 
Portakal kabuğu
 
1 su bardağı un
 
Margarin
 
Kreması için:
 
1 su bardağı süt
 
Yarım çay bardağı şeker
 
1 yemek kaşığı buğday nişastası
 
1 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 yumurta sarısı
 
Özel fincan
 
 
Önce kremayı hazırlarım. Süt ve şeker hafif kaynayınca mısır nişastası, buğday nişastası ve yumurtayı hafif sütle açıp içine karıştırırım. Koyulaşınca altını kapatırım.
 
Diğer tarafta 3 yumurtayı şekerle çırparım. Yoğurt, portakal kabuğu, kakao, un ve kabartma tozu eklerim.
 
Orta ateşte tencerede kaynayan suyun içine margarin koyarım. Unlanmış fincanın içine yarıya kadar karışım dökerim.
 
Tencerenin ¼ ‘üne kaynamış su eklerim, fincanları tencereye yerleştiririm ve tencerenin ağzını kapatırım.
 
10 dakika piştikten sonra kekleri çıkarırım ve ortasına krema sürerek onlara pasta şekli veririm.
 
 
Not: Un eğer mısır unu olursa glutensiz olduğu için hastalara da kullanılır.
  
 |