| 
 
 
 | 
Fincan Böreği (baklava yufkası) | 
  | 
Hacı Hasan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104518 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2015 
2,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet baklava yufkası
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
200 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
150 gram beyaz peynir
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 yumurta
 
 
Tereyağını eritip 4 adet baklava yufkasının aralarına az miktarda sürün. Tavada kıymayı kavurup içine rendelenmiş soğanı ekleyip 3 dakika daha kavurup ocaktan alın. İçine maydanozu ince kıyıp rendelenmiş peynirle karıştırın. İçine de yumurtayı kırıp iç harcını hazırlayın. Yağlanmış baklava yufkasının üzerine az miktarda yerleştirip fincan içine yerleştirin. İç harcı doldurun ve fırın tepsisine ters çevirip dizin. İstenirse normal yufkayla da hazırlanabilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |