| 
 
| 
 
 
 | 
 
FİLE EDİLMİŞ USKUMRU | 
 
  | 
tombik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37859 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2009 
2,820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. uskumru balığı
 
Kâfi miktar tuz
 
1 Bardak zeytinyağı
 
1 Limon suyu
 
1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
 
 
Uskumruların başlarını kesiniz temizleyiniz, yıkayınız.
 
Ortasındaki bel kemiği denilen kalın kılçığı yönüne doğru uzunlamasına (file ederek) çıkarınız.
 
Kalın kılçığın her iki tarafındaki etin zedelenmeden çıkarılmasına önemle dikkat ediniz.
 
Çıkardığınız fileleri, temiz bir bez ile kurulayınız.
 
Deri kısımları tavaya gelmek üzere kızdırılmış yağda hafif ateşte 2-3 dakika sallayarak balıkların yalnız bir taraflarını pişiriniz. (Balığın iç tarafı beyaz kalmak üzere)
 
Servis tabağına beyaz yönleri alta gelmek üzere yerleştiriniz.
 
1/2 kahve fincanı zeytinyağı ile, 1 limon suyunu üzerine gezdiriniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
FİLE EDİLMİŞ USKUMRU Tarifleri Çinekop Tarifleri
 | 
 
 
 
 |