| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fetüş | 
 
  | 
leylifer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129982 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017 
1,040 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
8 adet minik salatalık
 
30- 40 adet kiraz domates
 
6 minik turp
 
½ demet marul
 
½ demet taze nane
 
½ demet maydonoz
 
10 adet arpacık soğanı
 
2-3 sap taze soğan
 
4 adet pita ekmeği
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Sosu için:
 
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
2 yemek kaşığı sumak
 
 
Salatalıkların kabuklarını soyarak dikine ortadan ikiye ayırın ve yarım cm aralıklarla dilimleyin. Üzerine kiraz domatesleri ve turpları bütün olarak ekleyin. Kalınca doğradığınız marulları, dallarından ayırdığınız taze nane yapraklarını, ince kıydığınız maydonozu, taze soğanı ve halka halka doğradığınız arpacık soğanlarını da ekleyerek karıştırın.
 
Zeytinyağını, limonu, karabiberi, tuzu, pul biberi ve sumağı karıştırarak hazırladığınız sosunu salatanın üzerine ilave ederek karıştırın.
 
Bir tavada kareler halinde kestiğiniz pita ekmeğini zeytinyağında hafifçe çevirerek kızartın. Kızarttığınız ekmekleri soslu salatanıza ilave ederek karıştırın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fetüş Tarifleri Salatalar
 | 
 
 
 
 |