1 adet lavaş
1 adet salatalık
4-5 adet çeri domates
1 adet kuru soğan
Yarım demet roka
¼ demet maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
100 g beyaz peynir
Lavaşı şeritler halinde kesin.
Daha sonra şeritleri üst üste koyup üçgen şeklinde kesin.
Kesmiş olduğumuz lavaşları Arçelik Ankastre Ocak'ta tavaya alarak üzerine zeytinyağı ve karabiber ekleyip kızartın.
Domatesleri ve salatalıkları doğrayın.
Soğanı piyazlık doğrayın.
Maydanozları iri iri kıyın.
Nar ekşisi, sumak, limon suyu ve zeytinyağını biraz tuz ekleyerek karıştırın.
Kızarttığınız lavaşların birazını servis tabağına alın üstüne doğradığınız salata malzemelerini ekleyin.
Biraz daha lavaş ekleyerek karıştırın.
Son olarak beyaz peynir serperek servis yapın.
|