| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fesleğenli Patlıcan Sarma | 
 
  | 
ser gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2013 
Mesajlar: 39 Şehir: Fatsa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91444 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2013 
1,935 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 Adet Patlıcan
 
2 Adet Soğan
 
2 Adet Domates
 
1/2 Demet Fesleğen
 
3-4 Diş Sarımsak
 
2 yemek kaşığı margarin
 
50 Gr Kaşar
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 Adet Domates
 
2 Diş Sarımsak
 
1 Tatlı Kaşığı Şeker
 
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında uzunlamasına dilimlere keselimDilimleri tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Patlıcan dilimlerini kızgın yağda arkalı önlü hafifçe kızartarak bekletelim. Bir tavaya margarin yağını alıp küp doğranmış soğan ve sarmısakları ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyerek domateslerin suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayıp tavayı ateşten alalım ve kıyılmış fesleğenleri ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı alıp patlıcan dilimlerinin ucuna koyalım, dilimleri rulo yaparak saralım. Fırın kabına patlıcan rulolarını aralıksız dizelim Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alıp rendelenmiş domatesi ve doğranmış sarmısakları ekleyerek domateslerin suyu çekilene dek 3 dakika kavuralım. Tuzu, karabiberi, şekeri ekleyip sosu ateşten alalım. Domates sosunu patlıcan rulolarının üzerine gezdirelim. Üzerlerine arzuya göre kaşar serperek önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Yemeği fırından alıp ılıtarak servis yapalım
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fesleğenli Patlıcan Sarma Tarifleri Ayva Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |