| 
 
 
 | 
Fesleğenli Mısır Unlu Patlıcan | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105812 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2015 
1,718 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr margarin
 
4 adet patlıcan
 
1 su bardağ mısır unu
 
2 adet yumurta
 
7 dal taze fesleğen
 
 
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Boylamasına dörde kesip kararmamaları ve acılığını gidermek için 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Süzüp iyice kurulayın.
 
Mısır unu ile ince kıyılmış fesleğeni harmanlayıp düz bir tabağa aktarın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın.
 
Kurulanmış patlıcanları sırasıyla çırpılmış yumurtaya ve mısır unlu karışıma bulayın ve margarinle kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın.İsterseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |