|
Fesleğenli Kurabiye |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80330
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2012
1,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Tatlı Kaşığı sirke
1 Yemek Kaşığı kuru fesleğen
4 Yemek Kaşığı yoğurt
2 Adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
Yoğurma kabının içinde öncelikle 3 su bardağı unu koyalım ve ortasına çukur açalım.Unun ortasına margarin ve diğer tüm malzemeyi ekleyerek yoğurmaya başlayalım.Hamuru yoğururken unu eklemeye devam edelim hazırladığımız kurabiye hamuru yoğurma kabından ayrılıp yumuşak (kulak memesi) kıvamına gelinceye kadar işlemi sürdürelim. Hazırladığımız hamuru hafifçe unladığımız tezgaha alalım ve merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım. İstediğimiz büyüklükte kurabiye kalıbıyla keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürelim.Kurabiyeleri çörek otu ile süsleyerek 180 derece önce önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
|
|