| 
 | 
| Fesleğenli Gözleme (Bartın) | 
|  | Hüner Abla Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.06.2012
 Mesajlar: 62
 Şehir: Bartın
 | Kısa URL: https://ml.md/lc76498 Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
 5,547 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı tuz
 Alabildiği kadar un
 Üzeri için:
 1 su bardağı su
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 dal kuru fesleğen
 
 Hamur malzemesi bir araya getirilir, serte yakın bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir. Sonra limon kadar bezelere ayrılır. Tavanın çapı kadar açılır. Yağsız tavada iki yüzü pişirlir. Bir kapta üst malzemesi karıştırılır. Sıcak gözlemenin üzerine fırçayla sürülür. Elle iri parçalanarak servise sunulur.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |