| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ferah Revani | 
 
  | 
aydagül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57260 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2010 
2,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı un
 
2 limon kabuğu rendesi
 
1 paket kabartma tozu
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı şeker
 
Yarım limon suyu
 
Üzeri için:
 
Dordurma
 
 
Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yumurta çırpılır, üzerine diğer malzemeler katılır. Orta büyüklükte fırın tepsisi yağlanır, karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıknca yüzeyine bıçakla delikler atılır. (şerbeti iyi sindirmesi için) Ilık şerbet dökülür. Şerbeti tam çekince kare kare kesilir. Dondurma eşliğinde servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ferah Revani Tarifleri Milföy Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |