Mehmet Soykan
 
 
Roka 1/4 bağ
 
Yeşil lollo rosso 2 yaprak
 
Yeşil pollo rosso 2 yaprak
 
Zeytinyağı 1 kahve fincanı
 
Limon 1/2
 
Tuz 1/2 çay kaşığı
 
Beyaz toz biber 1/2 çay kaşığı
 
Ada çayı 2 dal
 
Sarımsak püresi 1/2 diş
 
Taze soğan 1
 
Domates sosu 1 yemek kaşığı
 
 
Yeşillikleri yıkayıp havlu peçeteyle kurulayınız, bir salata karıştırma kabına aktarınız. Taze soğanı doğrayıp yeşilliklerin içine ilave ediniz. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, tuz ve biber ilave ederek tatlandırınız. Fener balığını bir kaba alarak zeytinyağı, ince doğranmış ada çayı, tuz ve biber ekledikten sonra, varsa buharlı bir fırında takriben 12 dakika haşlayınız. Salatayla birlikte servis yapınız. Domates sosunu balığın üzerine gezdirerek salatanızı tamamlayınız.
  
 |