Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kuru Fasulye Tarifleri > Fava (25 adet - 2,305,267 defa bakıldı)

Fava


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Barbunya Tarifleri
Fava Tarifleri
İç Bakla Tarifleri
Kuru Börülce Tarifleri
Kuru Fasulye Tarifleri
Mercimek Tarifleri
Nohut Tarifleri
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fava

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170962
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023
246 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Sızma Zeytinyağı 0.5 Su Bardağı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Toz Şeker 1 Yemek Kaşığı
Dereotu 0.5 Demet
Su 3 Su Bardağı
Soğan 2 Adet
Limon 1 Adet
Kuru Bakla 2.5 Su Bardağı

Önce baklayı geceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın ve pişirme tencerenize alın. Kuru soğanı dörde beşe bölerek baklanın üzerine ekleyin. Tuzu ve şekeri ilave ettikten sonra üzerine suyu da koyarak pişmeye bırakın. Ara sıra karıştırın. Baklalar iyice suyunu çekip ezilecek kıvama geldiğinde ocağı kapatıp biraz ılınmasını bekledikten sonra rondodan geçirip pürüzsüz hale getirin. Yayvan bir cam kabı suyla ıslatın ve hazırladığınız favayı içine dökerek buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakın. Servis edeceğiniz zaman favayı kalıptan hızlıca ters çevirerek çıkarın. Arzu ederseniz şekilli metal kalıplarla keserek servis tabağınıza alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirip kıyılmış dereotu ile süsleyin.

Not: 1 gün önceden pişirip buzdolabında bekletirseniz daha iyi oluyor.



Fava

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172235
Gönderme Tarihi: 24.May.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

150 ml zeytinyağı
1 adet orta boy soğan, iri doğranmış
400 g kuru bakla, bir gece önceden soğuk suda ıslatılmış
40 g toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 litre su
1 demet dereotu, ince kıyılmış

Tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları ekleyip hafif kavurun.
Ardından bakla, toz şeker, tuz ekleyin ve üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyun.
Tüm malzemeler iyice yumuşayıp içinde hiç sıvı kalmayıncaya kadar pişirin.
Favanın çok sulu olmaması için suyunu iyice çekmesi gerekir. Tenceredeki malzeme hafif lapa kıvamında olmalıdır.
Hazır hale geldiğinde blender ile tüm malzemeyi pürüzsüz oluncaya kadar ezin.
Dereotunu favaya ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra servis edeceğiniz kabın içerisine alın.
Üzerini bir şeffaf folyoyla kapatın. Soğuyunca buzdolabına alıp kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirin ve servis edin.

Not: Fava, aslen Hristiyan cemaatlerin Paskalya öncesi hayvansal gıdalardan uzak durmayı gerektiren perhiz dönemi yemeği iken bugün sofraların favorisi olmuştur. Kuru bakla püresi soğuyunca kalıp gibi donar ve kesilerek servis yapılır. Kimi zaman da püre gibi biraz daha yumuşak hazırlanıp üstüne zeytinyağı gezdirerek servis yapılır.



İç Bakla İle Fava

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173008
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2023
200 defa indirildi / yazdırıldı




Fatih Belediyesi

500 gram taze iç bakla
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ çay kaşığı tuz
1 tutam dereotu
1 tutam fesleğen

İç baklaları yıkayın ve kaynayan 1 litre suyun içerisinde 15-18 dakika boyunca haşlayın.
Haşlanan iç baklanın kabuklarını tek tek ayıklayın.
Soğanı ince bir şekilde doğrayın. Tencerede zeytinyağı ve biraz tuzla birlikte kavurun.
Soğanlar kavrulduktan sonra, iç baklaları tencereye alın. Bir su bardağı kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın.
Baklalar güzelce yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekmesini bekleyin.
Güzelce yumuşayan baklaların üzerine fesleğen ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Tencerenin içerisindeyken blender yardımıyla güzelce çekip püre haline getirin.
Bir kaseye koyun, üstüne doğranmış soğan, dereotu ve biraz zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.



Fava

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176980
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2024
152 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 su bardağı kuru bakla
1 büyük soğan, doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 havuç, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Limon dilimleri ve maydanoz (servis için)

Kuru baklaları bir gece önceden suda bekletin. Bekletme işlemi sonrasında baklaları süzün.
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyin, yumuşayana kadar kavurun.
Doğranmış havucu ve süzülmüş baklaları tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
Tencereye su ilave edin, suyun baklaların üzerini örtecek kadar olmasına dikkat edin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Baklalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Baklaların tamamen ezilmesini sağlamak için gerekirse bir ezici kullanabilirsiniz.
Pişen favayı bir blender veya mutfak robotuyla püre haline getirin. Kıvamı isteğe göre ayarlayabilirsiniz, gerektiğinde su ekleyebilirsiniz.
Servis yapmadan önce, fava püresini bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve limon dilimleriyle süsleyin.
Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.



Fava

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177082
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2024
228 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı kuru bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
Yarım demet dereotu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

Öncelikle kuru baklayı bol suyla ıslatın ve geceden tencerede bekletin. Ertesi gün bol suda yıkayıp süzün. Soğanı ince ince kıyıp, zeytinyağında kavurun. Üzerine beklettiğiniz baklaları ilave edip, 3-4 su bardağı su ekleyin. Şekeri ve tuzu da ilave edip, baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotundan biraz alıp ince ince kıyın ve tencereye ilave edip, karıştırın. Ocaktan alın. Blender yardımıyla püre haline getirin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Kalıp şeklinde kare borcam gibi bir kaba alırsanız dilimlemek daha kolay olur. Favayı dereotu, zeytinyağı ve mor soğanla süsleyebilirsiniz.







Fava Tarifleri Kuru Fasulye Tarifleri



(25 adet Fava 2,305,267 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort