| 
 
| 
 
 
 | 
 
FATMA TATLISI | 
 
  | 
hülagü 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.06.2007 
Mesajlar: 19
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15326 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007 
2,757 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8 kişilik
 
2 paket margarin
 
Yarım kg un
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
5 adet yumurtanın şansı
 
250 gram ceviz içi
 
Şerbet için:
 
1 kg tozşeker
 
4 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Üzerine: 
 
Hindistancevizi
 
 
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayıp, soğutun. Hamur için, 2 paket margarini derin bir kaba alın. Elinizle yağı ovun. Undan 1 çay bardağı ayırıp, kalanını yumurta sarılan ve 1 çorba kaşığı yoğurtla beraber kaba alıp, yoğurun. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ayırdığınız unun yardımıyla merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarını içe doğru katlayıp, hamura kare şekil verin. Dövülmüş cevizi ortasına yerleştirin. Bohça katlar gibi kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Soğumuş şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirin. Hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
FATMA TATLISI Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |