| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fatik | 
 
  | 
sadıka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64516 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011 
2,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. ıspanak
 
2 adet orta boy soğan
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1/2 kg kıyma
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1/2 su bardağı sıcak su
 
6 diş sarımsak
 
3 su bardağı yoğurt
 
5 dilim ekmek
 
Tuz Üzeri için:
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Pulbiber
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
 
Ispanağı yıkayıp irice kıyın. Bol suyla üç dakika pişirip süzün. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, tarçın ve ıspanağı ekleyin. Sıcak su koyup 10 dakika pişirin. Ekmekleri küçük parçalar halinde doğrayıp servis kabının dibine döşeyin. Üzerine pişen ıspanağı sıcakken yayın. Sarmısaklı yoğurdu dökün. Tereyağında fıstıkları ve pul biberi kavurun, yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fatik Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |