| 
 | 
| Fasulyeli Pirinç Çorbası (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162039 Gönderme Tarihi: 25.Arl.2021
 456 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Beyaz kuru fasulye 1 Çay bardağı
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Domates 2 Orta boy
 Pirinç 1 Çay bardağı
 Maydanoz 3 sap
 Tuz Yeteri kadar
 
 Kuru fasulye bir gece önceden suda bırakılır. Haşlanır. Domates küçük küçük doğranır. Tereyağda soldurulur. Su, tuz haşlanmış fasulye ve pirinç eklenip kaynatılır. Pirinç pişince ateşten alınıp üzerine ince kıyılmış maydanoz konulur.
 
 Not: Domates yerine salça da kullanılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |