| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fasulyeli milföy sepeti | 
 
  | 
susuzyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15551 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007 
2,753 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 kişilik
 
Gerekli malzeme:
 
Yarım kg taze fasulye
 
1  soğan
 
2  çorba kaşığı margarin 
 
100 gr pastırma
 
8-10 milföy hamuru 
 
1 yumurta sarısı 
 
Tuz, karabiber
 
 
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın. Suyu süzülen fasulyeleri önce ikiye, sonra da dörde bölün. Üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün.
 
Soğanı ince kıyın ve margarinle kavurun. Pastırmaları sebze tahtasında kıyarak kavrulan soğana ilave edip karıştırın. Haşlanmış fasulye, tuz ve karabiber ilave edin. Malzemeyi bir müddet kavurun ve ateşten indirin.
 
Milföy hamurunu tezgaha alın. Hamurun iki kenarını ortada 3 parmak yer kalacak şekilde 1 cm eninde kesin. Kestiğiniz hamurun alt ve üst parçalarını üst kısımda birbirine yapıştırın. Hamurun yan kısımlarını iki tarafı da eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
 
Hamurun orta kısmını fasulyeli iç malzemeyle doldurun. Kenardaki şeritleri bir sağ, bir sol olmak üzere üst kısımda kapatın. Bu işlemi hamur ve iç malzeme bitinceye kadar sürdürün.
 
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 220 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fasulyeli milföy sepeti Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |