| 
 
 
 | 
Fasulyeli Enginar Salatası | 
  | 
ayçiçeğim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142571 
Gönderme Tarihi: 08.May.2019 
652 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 adet enginar
 
2,5 su bardağı kuru fasulye
 
1 dal defne yaprağı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 su bardağı fasulyenin haşlama suyu
 
 
Öncelikle yedi adet enginarı zeytinyağı, limon ve tuzlu suda 20 dakika pişirin. Daha sonra kuru fasulyeyi çok az sıvı yağ ilavesiyle içine 2 adet defne yaprağı atarak haşlayın ve süzün. Defne yaprağını tencereden.
 
Enginar çanaklarının üzerine 2-3 yemek kaşığı suyu süzülmüş kuru fasulye koyun.
 
Derin bir sos kabına malzemelerinizi sırayla koyup karıştırın ve enginarların üzerine gezdirin. Taze nane yaprakları ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |