| 
 | 
| Fasulyeli Bulgur Pilavı (Tokat) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116399 Gönderme Tarihi: 24.Nis.2016
 3,108 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 2 su bardağı bulgur
 250 gr yeşil fasulye
 2 adet domates
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Su
 Tuz
 
 Fasulye ayıklanır, yıkanır ve kırılır. Tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Üzerine küçük doğranmış domatesler ilave edilerek pişme sürdürülür. Bu karışımın içine bulgur konulur. Suyu azsa kaynatılmış su dökülür ve karıştırılarak tencerenin ağzı kapatılır. Bulgur suyunu çekene kadar pişirilir. Pilav 10 dk dinlendirilir. Ayrı bir tavada tereyağı kızdırılarak pilavın üzerine dökülür.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |