|
|
Fasulyeli Acılı Makarna |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45220
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2009
2,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr kıyma
4 su bardağı burgu makarna
2 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi veya barbunya
3 yemek kaşığı margarin
½ su bardağı mısır
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 tablet Knorr Et Bulyon
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
4 su bardağı ılık su
Bir miktar karabiber (çekilmiş)
½ paket mısır cipsi (üzeri için)
100 gr rendelenmiş kaşar veya cheddar peyniri (üzeri için)
Hazırlanışı
1. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp halka halka doğrayın. Kuru soğanı ayıklayıp rendeleyin. Domatesleri de ayrı bir yerde doğrayın.
2. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp içine kıymayı ilave edin. Kıymayı bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. İçine doğranmış sivribiberleri ve rendelenmiş soğanı ekleyip sote edin.
3. Daha sonra içine doğranmış domatesleri, kırmızı pul biberi, Knorr Et Bulyon’u, haşlanmış fasulyeyi, kekiği, çekilmiş karabiberi ve suyu ekleyip karıştırın.
4. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp altını kıstıktan sonra pişirin. Makarnayı ateşten alıp üzerine havlu kağıt kapatıp demlendirin.
5. Makarnayı ısıya dayanıklı bir kaba alın. Üzerine mısır cipslerini yayıp rende kaşarı serpin.
6. Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
|
|
Fasulyeli Acılı Makarna Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|