Taze fasulye 500 gram
Sarımsak 5-6 diş
Salamuralık tuz 1 yemek kaşığı
Toz şeker 1 çay kaşığı
Üzüm sirkesi 1 çay bardağı
Sıcak su
İlk adım olarak, taze fasulyelerinizi temizleyin ve uçlarını kırın. Temizlenmiş fasulyeleri bir kenara alın.
Derin bir kâseye fasulyeleri koyun ve üzerine sıcak su ekleyin. Fasulyeler yumuşayana kadar kaynatın. Daha sonra fasulyeleri buzlu suya alıp şoklayın ve süzün.
Şimdi sterilize ettiğiniz cam kavanoza sırasıyla sarımsakları ekleyin. Ardından fasulyeleri güzelce yerleştirin.
Üzerine salamuralık tuz, toz şeker, üzüm sirkesi ve kaynattığınız sıcak suyu ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın, iyice çalkalayın ve ters çevirip yaklaşık 24 saat boyunca bu şekilde bekletin.
24 saat sonra kavanozu düz çevirin ve yaklaşık 15 gün boyunca serin ve kuru bir yerde saklayın. Turşunuz olgunlaştıkça tadı daha da güzelleşecek.
|