| 
 | 
| Fasulye Turşusu (Trabzon) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39555 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2009
 2,846 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme
 Fasulye
 Su
 Tuz
 Sarımsak
 
 Yapılışı
 Taze yeşil fasulye ayıklanarak yıkandıktan sonra kılçıkları alınarak tekrar yıkanır. Bir tencereye kaynar su doldurularak fasulyeler kendi rengi sararana kadar bekletildikten sonra çıkartılır. Çıkartılan fasulyeler büyük bir tepsiye doldurularak soğumaya bırakılır, iyice soğuduktan sonra bir küp içerisine doldurularak su, tuz ve sarımsak konularak üzeri asma yaprağı ile kapatılır. Malzemelerin suyun içinde kalması için üzerine bir ağırlık konulur.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |