| 
 | 
| Fasulye Turşusu Kayganası (Ordu) | 
|  | yurttan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.09.2016
 Mesajlar: 20
 Şehir: Tiran
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119800 Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2016
 4,388 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 1 kg fasulye turşusu
 Yarım bayat ekmek
 2 adet yumurta
 1 tatlı kaşığı pul biber
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 yemek kaşığı tereyağı
 
 Turşular ortandan İkiye kesilir. Bayat ekmekler küp küp doğranır. Yumurtalar çırpılır. Yıkanmış ve tuzu çıkmış fasulyelere ekmekler katılır. Çırpılmış yumurta ve pul biber de İlave edilir. El yordamıyla ekmekler turşunun suyunu çekene kadar karıştırılır. Tavada eritilmiş yağın üzerine yayılarak alt üst kızartılır. Servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |