Kısa URL: https://ml.md/lc31638
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
3,908 defa indirildi / yazdırıldı
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 tabak fasulye turşusu
2 adet orta boy soğan
1 kaşık tereyağı
1-2 kaşık sıvı yağ
Fasulye turşusu bol suda yıkanır. Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır. Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. Daha önceden doğranan turşular katılarak kavrulur, ateşin altı kısılarak tavanın kapağı kapatılır ve beş,on dakika pişmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Fasulye turşusu
Soğan
Tereyağı
Pul biber
Sıcak su yada turşusunun suyu (isteğe bağlı)
İlk olarak tavada erittiğimiz tereyağında soğanlarımızı kavuruyoruz. Soğanları istediğimiz gibi doğrayabiliriz. Suyunu süzdüğümüz fasulye turşusunu kavurduğumuz soğanların üzerine ekliyoruz, pul biberini de ilave ettikten sonra fasulye turşumuzu kavurma işlemine devam ediyoruz. İsteğe bağlı olarak kavurduktan sonra sıcak su veya fasulye turşusunun suyundan da ekleyebiliriz. 4-5 dakika ateşte beklettikten sonra Fasulye turşusu kavurmamız servise hazır.