| 
 
| 
 
 
 | 
 
FASULYE TÜRLÜSÜ | 
 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2088 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
3,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
150 gr haşlanmış kuru fasulye
 
150 gr dondurulmuş barbunya 
 
400 gr bal kabağı
 
3 adet orta boy soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
 
100 gr pirinç
 
300 gr lahana
 
1,5 lt sebze suyu
 
1-2 tatlı kaşığı acı biber sosu
 
1 diş sarımsak
 
140 gr dondurulmuş mısır
 
400 gr tavuk eti (göğüs)
 
1/2 demek maydanoz (ince kıyılmış)
 
6 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
 
karabiber
 
tuz
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Barbunyayı çözülmeden 30 dakika tuzlu suda haşlayın. Kuru fasulyeyi süzün ve kabağı ayıklayın. 1 cm büyüklüğünde küp küp kesin. Pirinci haşlayın ve lahanayı dörde bölün, ayıklayın ince şeritler halinde doğrayın. Domatesleri süzün. Suyunu sebze suyu, acı sos ve ezilmiş sarımsak ile kaynatın. Kabağı da ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişerken 5.dakikada barbunyayı, lahanayı, kuru fasulyeyi ve 10.dakikasında da mısırı ekleyin. Pişmenin sonun gelirken domates, maydanoz ve pirinci ekleyin. Tavuk etlerini 2 cm.lik küpler şeklinde doğrayın ve kızgın sıvı yağda 10 dakika kadar kızartın. Kekik, tuz, kırmızı biber, karabiber ile tatlandırın ve türlüye katın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
FASULYE TÜRLÜSÜ Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |