| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fasulye Musakkası | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96195 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2014 
2,710 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1 kg taze fasulye
 
250 g orta yağlı kıyma
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 orta boy soğan
 
1 su bardağı et suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
 
Fasulyeler yıkanır, ayıklanır ve haşlanır.
 
İnce doğranmış soğan yağda kavrulur.
 
Sonra kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.
 
Ateşten alınır.
 
Ayrı kapta et suyu, tuz ve baharatlar karıştırılır.
 
İsteğe göre salca ya da domates eklenebilir.
 
Tepsiye önce fasulyeler sonra harç döşenir.
 
Üzerine et suyu eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
 
Kısık ateşte veya fırında pişirilebilir.
 
İsteğe göre yanında sarımsaklı yoğurt verilebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fasulye Musakkası Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |