| 
 | 
| Fasulye Kavurması (Bartın) | 
|  | buz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.03.2016
 Mesajlar: 36
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115434 Gönderme Tarihi: 11.Mar.2016
 1,716 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bartın İl Kürtür Turizm Müdürlüğü
 
 500 gr. Taze Fasulye
 200 gr. Rendelenmiş Domates
 30 gr. Tereyağı
 60 gr. Ayçiçekyağı
 150 gr. Sıcak Su
 30 gr. Salça
 30 gr. Sarımsak
 5 gr. Tuz
 5 gr. Karabiber
 5 gr. Pul biber
 
 Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye kesiniz. Bir büyük tavada sm yağ ile beraber tereyağını eritiniz. Fasulyeleri ilave ediniz. 5 dakika süreyle kavurunuz. Sıcak su ekleyiniz. Su buharlaşana kadar kavurma işlemine devam ediniz ve fasulyeleri tabağa alınız. Aynı tavaya sanmsak ekleyiniz. Sanmsaklar yumuşayınca üzerine domates rendesi ve salça, tuz, karabiber ve pul biber ekleyiniz. Kaynadıktan sonra önceden hazırlamış olduğumuz fasulyelerin üzerine dökülerek servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |