| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Yeşil fasulye 1/2 Kg.
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Sıvı yağ 1,5 Çay bardağı
 Domates salçası 1 Yemek kaşığı
 Toz şeker 2 tatlı kaşığı
 Pirinç 1 Su bardağı
 Sıcak su 2 Su bardağı
 Karabiber
 Tuz
 
 Yeşil fasulye yıkanıp temizlenir. Küçük küçük doğranır. Kuru soğan ve domates salçası sıvı yağda kavrulur. Fasulyeler eklenip ara sıra karıştırılarak soldurulur. Ezilene kadar pişirilir. İçine şeker, pirinç, karabiber, tuz ve sıcak su konur. Pirinçler pişince ateşten alınır.
 
 Not: Taze patlıcan da bu şekilde pişirilebilir.
 
 
  
 
 |