| 
 | 
| Fasulye Çorbası (Bayburt) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154204 Gönderme Tarihi: 17.Kas.2020
 429 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Haşlanmış barbunya veya kuru fasulye
 Haşlanmış yarma
 Kuru soğan
 Sıvı yağ
 Tereyağı
 Un
 Salça
 Tuz
 Kırmızıbiber
 Su
 Un
 
 Derin bir tencerede yağlar eritilir ve soğan yemeklik doğranır, yağın içine katılarak soğan kavrulur. Salça ilave edilir. Haşlanmış fasulye ve yarma da katılarak birkaç dakika kavrulur. Üzerine bir litre kadar su ilave edilir. O kaynarken un bir miktar su ile açılır ve çorbanın suyundan bir iki kaşık eklenir. Yapılan karışım çorbanın içine dökülür. Tuzu, biberi ile edilir ve bir taşım kaynadıktan sonra servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |