Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
500 g taze fasulye
 
250 g yağlı kuşbaşı koyun eti
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 domates
 
1 iri soğan
 
1 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı etsuyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Fasulyeler kılçıklarından ayıklanır, doğranır, yıkanır, un, limon suyu ve tuzlu suya atılır.
 
Et soğanla kavrulur. Domatesler enine bölünerek tencerenin dibine dizilir.
 
Etin bir kısmını tencerenin ortasına toplayarak çevresine fasulyeler dizilir, tuzu ve suyu eklenir.
 
Kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  
 |