| 
 
| 
 
 
 | 
 
FARKI FARKET | 
 
  | 
Roman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2005 
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10139 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006 
2,196 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
Yarıdan fazla su bardağı şeker
 
Kreması için: 
 
500 gr süt
 
3 yemek kaşığı şeker
 
4 yumurta
 
vanilya
 
limon kabuğu rendesi
 
Kek için: 
 
3 yumurta
 
1,5 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
3 yemek kaşığı kakao
 
1/2 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1 kabartma tozu
 
vanilya
 
limon kabuğu rendesi.
 
 
Karameli yapmak için: Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakm ve yağlanmamış ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayın. Kreması için: Süte tüm malzemeleri katın ve mikserle karışana kadar çırpın, daha fazla çırpmayın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın. Kek hamurunu yapmak için: Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp karıştırın. Sıvıyağı ince akıtarak aynı zamanda çırpmaya devam ederek karışıma yedi-rin. En son birlikte elediğiniz un+ka-kao+kabartma tozu karışımını ve de sütü aynı anda biraz un/biraz süt ekleyerek düşük hızda karışıma ekleyin ve kek hamurunu da kalıba boşaltın. (Bu aşamada krema ile kek birbirine karışacaktır, ancak piştikten sonra tekrar ayrılacaklardır) Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175C'de pişirin. Pırına göre pişine süresi kekten daha uzun sürebilir bir kürdanla kontrol edin. Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kenarlı bir tabağa ters çevirin, (bir bıçakla kenarları ayırın ve gerekirse kalıbın altını çok hafif ateşe tutun veya 10 saniye kadar sıcak suya batırın)
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
FARKI FARKET Tarifleri Milföy Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |