6 kişilik
 
500 gram patates
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
2 diş sarımsak
 
Maydanoz veya dereotu
 
Tuz
 
Kimyon
 
Limon suyu
 
 
Patatesleri haşlayıp, sıcakken iyice ezin. Bir tavaya rendelenmiş soğanı alın. Zeytinyağında soteleyin. Salça, toz kırmızıbiber koyup 5 dakika soteleyin. Patateslere ilave edin. Tuz, kimyon, limon suyu, ince kıyılmış sarımsak koyup yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle küçük havuç şekli verin. Üzerlerini maydanoz ya da dereotu ile süsleyip servis yapın.
  
 |