Yarım paket margarin
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 komposto kasesi su
1 çay kaşığı karbonat
Un
İçi için:
3 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı margarin
Patatesler ve soğan soyulur, bir kaç parçaya bölünür, tencereye atılır. Üzerine margarin, tuz ve 1,5 su bardağı su eklenir. Patatesler tamamen yumuşayana kadar haşlanır. Ocaktan alınır ve sıcakken ezerek püre yapılır. Hamur için yumurtanın beyazı, yumuşak margarin, tuz, karbonat ve un bir araya getirilir yumuşağa yakın bir hamur yapılır. Hamur 12 eşit parçaya ayrılır. Her biri parmak uçlarıyla, çay tabağından biraz daha büyük açılır. Ortalarına hazırlanan patatesli iç bırakılır. Hamurun kenarları büzdürürerek yukarı toplanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir.
|