| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ezme Yumurta | 
 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6932 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2006 
3,006 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme:
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı zeytinyağı
 
karabiber
 
tuz
 
kırmızı toz biber.
 
 
Yapılışı:
 
Yumurtalari içinde soğuk su olan bir kaba koyup ateşe oturtun, 15 dakika süre ile haşlayın. Yumurtalar soğumaya başlayınca kabuklarını soyun, dikiş ipliği veya çok keskin bir bıçak ile sarılarını bozmadan herbirini uzunlamasına dörde bölün. Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra zeytinyağını gezdirin, kırmızı biber ekerek sofraya getirin. Bu ezmeyi hazırlamak için yumurtaların iyice soğumasını beklemek gerekmez. Sıcak yumurta, zeytinyağı ve baharat bileşiminin aroması daha kuvvetli olmaktadır
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ezme Yumurta Tarifleri Çılbır Tarifleri
 | 
 
 
 
 |